חרדות ופחדים

"איך מתמודדים עם חרדת מלחמה?" -  שאלנו את ד"ר אורה גולן

לפני שנה חווינו שוב , לצערנו, מלחמה – "צוק איתן". אמנם המלחמה הייתה בדרום הארץ ותושבי הדרום הם אלו שהתמודדו עם המצב הביטחוני המאיים שפגע בשגרת יומם במשך כחודשיים, אולם כולנו התמודדנו עם הפחד מהאיום, הדאגה לחיילים (כמעט לכל אחד יש חייל סדיר או מילואים) והאזרחים ביישובים שהיו בטווח הירי.
חרדה ביטחונית נפוצה מאד בארץ כיוון שאנו נמצאים פעמים רבות תחת איום בטחוני. כאשר קיימת סכנה ביטחונית ממשית טבעי שאנשים יוצאים משגרת החיים, חוסר הוודאות שנוצר עקב האיום הביטחוני משפיע על כולם, אך ישנם אנשים שאיום זה מתפתח אצלם לחרדה ופוגם בתפקודם.
ישנם אנשים שחווים חרדה ביטחונית כאשר תופעות הלחץ והחרדה ממשיכות ובאות לידי ביטוי בתקופות ואזורים שקטים יחסית; כאשר הסכנה אינה מיידית וממשית, אך התגובה וההתנהגות הם כאילו הסכנה כן מיידית וממשית. הם לא מצליחים לעשות הפרדה וסדר עדיפויות בין מצב בטוח יחסית למצב מסוכן יחסית.
חרדה ביטחונית יכולה לבוא לידי ביטוי באופנים רבים כגון: חרדה מאזעקות, סירנות, חשדנות, אנשים שונים נראים כחשודים, הימנעות מנסיעה בתחבורה ציבורית, הימנעות ממקומות הומי אדם, הצמדות למרחבים מוגנים, הצמדות לעדכוני חדשות, דאגנות, הפרעות שינה, סיוטים, קושי להתרכז וקושי לתפקד ועוד. החרדה משתלטת על אותם אנשים שסובלים ממנה ומכתיבה את תגובותיהם חסרות הפרופורציה.
הטיפול לנטרול מחסומים רגשיים מאפשר לנתב את האנרגיה הרגשית לכיוונים אחרים, כאשר יש מצב בטחוני מסוכן, להגיב לפי ההנחיות או לפי בחירה שעושים תוך הפעלת שיקול דעת ומאפשר את היכולת לסמוך על עצמך ועל אחרים לדעת לתפקד בהתאם למצב בפרופורציה עם כמה שפחות שחיקה ובזבוז זמן ואנרגיה.

הטיפול קצר, ממוקד, אינו פולשני וללא שיחות, 4 מפגשים בני עד 20 דקות כל אחד. 

מזמינה אתכם לצפות בסרטון הסבר כיצד להתמודד עם חרדת מלחמה